Veel gestelde vragen

Welk bod kan ik verwachten?
Ons bod ligt, afhankelijk van de marktsituatie en de courantheid van uw woning, gemiddeld 5% tot 10% onder de marktwaarde.
Wij bieden kosten koper, dat wil zeggen dat alle overdrachtskosten voor onze rekening zijn.
De koopsom die wij met u overeenkomen krijgt u dus bij de eigendomsoverdracht via de notaris dus netto uitbetaald. (Uiteraard onder verrekening van uw eventuele rest hypotheek.)Een reken voorbeeld:
Stel een woning staat al enige tijd te koop met een vraagprijs van E 210.000,– k.k.
Indien wij de verkoopwaarde inschatten op E 200.000,– dan zal ons bod, afhankelijk van de marktsituatie, liggen tussen E 180.000 k.k. en E 190.000 k.k.Wilt u weten tegen welke prijs wij geïnteresseerd zijn in uw woning?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.
Zoals u ook onder “Hoe werkt het” kunt lezen is ons bod altijd geheel gratis en vrijblijvend.
Het verplicht u natuurlijk tot niets en u gaat alleen met ons verder als u ons voorstel aantrekkelijk voor u is.
Ik heb al een makelaar. Is dat een probleem?
Nee, geen enkel probleem. Het is heel begrijpelijk dat u wilt onderzoeken of een directe verkoop voor u een goed alternatief is. U kunt zelf bij ons informeren of wij geïnteresseerd zijn in uw woning. Maar uiteraard kunt u ook uw makelaar vragen om uw woning bij ons aan te bieden. Wij behandelen iedere aanvraag uiterst discreet. Dat betekent dat wij, zonder uw toestemming, nooit contact op zullen nemen met uw makelaar.
Binnen 2 werkdagen hoort u of wij interesse hebben in uw woning.
Bij verdere belangstelling kunnen de volgende contacten desgewenst via uw makelaar lopen.
Wat is het verschil tussen directverkopen.nl en een makelaar?
Een makelaar gaat in uw opdracht en voor uw rekening en risico op zoek naar een koper.
Directverkopen.nl koopt uw woning zelf, voor eigen rekening en risico.
Bij verkoop via een makelaar weet u pas waar u aan toe bent zodra er een koper voor uw woning is gevonden die zijn hypotheek rond kan krijgen.
Bij verkoop aan Directverkopen.nl is uw woning direct verkocht, heeft u direct zekerheid en vermijdt u alle marktrisico’s.
Daar staat tegenover (tenzij de markt, net als in 2008, omslaat) dat de uiteindelijke netto opbrengst bij verkoop via een goede makelaar waarschijnlijk hoger uit zal vallen dan bij een verkoop aan ons.
Bij verkoop via een makelaar moet u normaliter rekenen op circa 2,5% van de verkoopsom aan makelaarsprovisie, advertentiekosten, btw etc. Ons bod ligt gemiddeld 7 tot 10% onder de marktwaarde.Het kan echter zijn dat u het verschil in opbrengst terugverdient doordat u bij verkoop aan directverkopen.nl niet te maken krijgt met een duur overbruggingskrediet of een extra verhuizing.
Daarnaast kunt u, als u nog een ander huis moet kopen, dat huis waarschijnlijk voordeliger kopen. U bent een aantrekkelijke koper omdat uw huis definitief verkocht is.
Daardoor heeft u een goede onderhandelingspositie. Dankzij de flexibele verhuisdatum kunt u bovendien op uw gemak het juiste huis afwachten en slagvaardig optreden zodra u het huis van uw dromen tegenkomt.
Is alles vrijblijvend en kosteloos?
Ja, zolang er geen ondertekende overeenkomst is kunt u geheel kosteloos, zonder opgaaf van reden en zonder moeilijk gedoe afzien van een transactie.
(U kunt zelfs nog afzien van verkoop als de in de volgende vraag gestelde situatie zich voordoet).
Kan ik verkopen onder de voorwaarde dat ik een ander huis kan kopen of huren?
Jazeker, dat kan.
Stel; u wilt verhuizen. Misschien heeft u al een ander huis op het oog. Kopen of huren voordat uw huis definitief verkocht is zorgt voor een groot risico. Dan kunt u met twee huizen komen te zitten. Eerst uw huis verkopen via een makelaar is geen optie, dan wordt uw droomhuis door een ander weggekaapt voordat uw oude woning is verkocht. U kunt uw huis aan ons verkopen onder de voorwaarde dat u alleen gebonden bent aan deze verkoop als u erin slaagt een ander huis naar uw zin te kopen of huren. Zo kunt u op uw gemak naar een ander huis uitkijken en kopen of huren zonder het risico op twee huizen of een “tussenverhuizing”.
Ik heb financiële problemen. Kunnen jullie helpen?
Vanwege uw financiële situatie zult u waarschijnlijk niet voor minder dan de maximaal haalbare prijs kunnen verkopen.
Van ons kunt u echter geen maximale koopsom verwachten. Het hangt daarom af van uw situatie of een verkoop aan ons mogelijk en verstandig is. Indien u wilt weten of een verkoop aan directverkopen.nl voor u een oplossing kan zijn, bel dan vrijblijvend met Jan Bakker op: 06-51 52 60 35.
Mocht een executoriale verkoop van uw huis dreigen dan adviseren wij u om een mogelijke verkoop aan Directverkopen.nl zo spoedig mogelijk aan uw bank voor te leggen.
Wat en waar kopen jullie bij voorkeur?
Wij kopen alle soorten woningen in Brabant, Zuid Holland en Noord Holland.
Daarbij gaat onze voorkeur uit naar woningen tot maximaal E 450.000 k.k.
In Amsterdam zijn wij “ binnen de ring “ ook geïnteresseerd in panden en appartementen in het hogere prijssegment.
Wij hebben daarnaast ook belangstelling voor opknap panden of panden welke geheel gerenoveerd of her ontwikkeld moeten worden.
Wij kopen ook grond waarop gebouwd mag worden.
U kunt uw woning of ander onroerend goed geheel vrijblijvend aan ons aanbieden.
Binnen 2 werkdagen hoort u of wij interesse hebben.
Kunt u ook referenties geven?
Jazeker, als er een basis is om met elkaar tot zaken te komen geven wij u graag contactgegevens van notarissen bij wie u naar onze betrouwbaarheid kunt informeren.

Omdat wij al onze relaties uiterste discretie toezeggen kunnen wij u geen namen en telefoonnummers geven van verkopers van wie wij hebben gekocht.

Heeft u andere vragen of heeft u behoefte aan overleg?

Neem vrijblijvend contact met mij op.
Ik stel uw vragen zeer op prijs en beantwoord deze graag.

Met vriendelijke groet,

Jan Bakker.

Wilt u direct een bod aanvragen?

Wilt u uw huis zo snel mogelijk verkopen? En bent u benieuwd wat uw huis waard is?

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen 24 uur een bod op uw woning.

  • Adres & Vraagprijs

  • Hoe werkt het?

   1. Gegevens woning invullen
   Vul de gegevens van de woning die u wilt verkopen in op het aanvraagformulier.

   2. Beoordeling aanvraag
   Onze makelaar bekijkt en beoordeeld uw woning.

   3. Gratis bod binnen 24 uur
   Binnen één dag hoort u of wij uw huis willen kopen. U ontvangt een richtprijs, gebaseerd op onze eerste indruk van uw woning. Is deze richtprijs voor u bespreekbaar dan plannen we een vrijblijvende en kosteloze bezichtiging. Als uw woning ons bevalt brengen wij een bod uit. Wij bieden kosten koper. Alle overdrachtskosten zijn dus voor onze rekening.

   4. Bedenktijd
   U heeft vervolgens alle tijd om over ons voorstel na te denken. Ons voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos.

   5. Verkoop & afhandeling
   Bij overeenstemming kiezen we in overleg met u een notaris. Deze notaris (of, als u dat wenst, uw makelaar) maakt de overeenkomst op waarin alle gemaakte afspraken, waaronder de door u gewenste verhuisdatum, worden vastgelegd. Zodra we het volledig met elkaar eens zijn over de inhoud van de akte maken we een afspraak om de overeenkomst bij de notaris te ondertekenen.

Reacties zijn gesloten.